DZA

Hertz Offices

Commercial

Location: Athens

Status: Renovation, Completed 2014

Renovation of offices and depot front of house including entrance public circulation areas. The existing building fa├žade was overexposed to natural sunlight due to its south western orientation and large glazed surfaces. This resulted in high energy consumption for cooling needs, as well as a poor working environment. The intervention proposed a radical facelift without expensive reconstruction at the existing structure which is due for demolition in the near future. The solution uses vertical aluminium clad louvers which change orientation following the sun path as part of a new independent elevation with light connectors to the old structure. Office interiors are redesigned with modular custom-designed furniture, including a new waiting room for corporate leasing customers.